29 juli 2011

Rosor till Mark och några frågor

Ett jättestort grattis till ett sunt beslut om att  socialutskottet  beslutat att de tre barnen nu  får flytta hem. Symboliskt ett fång rosor. Men  med några fråga:  Vad händer nu? Det är uppenbart att familjen behöver stöd för att komma på fötter igen. Inte minst barnen.

Men vem/vilka ska ge det stödet förutom vänner och skolan?  Är det de tjänstemän som så effektivt och felaktigt, enligt bl.a. Edvardssons granskning, på många punkter motarbetat familjen? Såväl  barnens tandstatus (som var OK) som  en bock med horn ansågs av förvaltningen som brist på föräldraansvar!

Utifrån det som hänt hoppas jag att socialutskottet, och hela nämnden,  verkar för att familjen får det stöd de behöver. Och att en nära släkting inte fortsättningsvis kommer  med fler polisanmälningar som socialnämnden – utan eftertanke – accepterar.

Men vad händer med den S-politiker som beslutade om akut omhändertagande av barnen? Ska det tystas ner eller analyseras? Och Förvaltningsrättens beslut om att det var riktigt att akut omhänderta barnen tvärt emot uppfattningen hos ordföranden i socialutskottet.     Kommer det att analyseras?

Och vad händer med de två barnen ”Rasmus” och ”Fanny”. Ett fall där det helt tydligt framgick, och som nämnden också erkänt, begåtts fel. När kommer de barnen hem?  Kommer Gryning Vård AB och deras agerande i Förvaltningsrätten att granskas?    

2 kommentarer:

 1. Jag hoppas att de ansvariga inom socialförvaltningen kommer att bli tvingade att lämna sina platser till förfogande nu. För detta som kommit ut i media är bara skrapet på ytan, det finns fler vanliga familjer utan större problematik, som med samma metoder har blivit terroriserade av IFO i Mark och fått sina familjer krossade, fast dessa inte uppmärksammas i media.

  SvaraRadera
 2. Jag är nära vän, en god vän som tillsammans med familjen med stor glädje mottog att deras barn (mina barns lekkamrater) återkommer.
  I morse ringde en ngt dämpad mamma mig - familjen förvägras att prata med sina barn i telefon fast LVU är upphävt. Företaget VoB hävdar felaktigt att det ännu inte vunnit laga kraft!
  Modern har inte varesig fått träffa eller prata med sina barn på nio (9) veckor.

  Ännu en gång ska kommunen försöka skada och trakassera dem.

  Vad är det för stollar i denna förvaltningen?

  SvaraRadera